Werking richtlijn derivaten tijdelijk opgeschort

Publicatiedatum: 25-02-2020

WSW gaat de richtlijn derivaten evalueren. Tijdens deze evaluatie schorten wij de werking van de richtlijn op. Dit betekent dat wij tijdelijk niet meewerken aan voornemens tot herstructurering van derivaten. Dit geldt ook in gevallen waarin deelnemers op basis van de richtlijn zelfstandig tot herstructurering van derivaten kunnen overgaan.

Conform de huidige richtlijn kunnen deelnemers derivaten herstructureren door ze af te kopen of ze te laten doorzakken in geborgde leningen, of door een combinatie hiervan. Bij de evaluatie kijken we naar de impact van de herstructurering van derivaten voor WSW. We gaan onder andere analyseren hoe de waarde van het DAEB-vastgoed zich verhoudt tot de geborgde verplichtingen.

We verwachten uiterlijk eind juni 2020 duidelijkheid te kunnen geven over de richtlijn derivaten. Herstructureringsverzoeken die al zijn goedgekeurd, blijven van kracht. Als deelnemers in de komende periode een nieuwe financieringsbehoefte hebben die voortkomt uit derivaten, zullen wij deze individueel beoordelen.

Met vragen over dit onderwerp kunt u terecht bij uw accountmanager.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden