Presentatie strategisch programma oktober 2019

Publicatiedatum: 10-10-2019

Hoe garanderen we een voldoende robuust borgstelsel, opdat corporaties tegen zo laag mogelijke kosten financierbaar zijn en blijven?

In 2018 is het borgstelsel voor het eerst echt op de proef gesteld. Onder de Woningwet 2015 is sanering geen vanzelfsprekendheid meer, kunnen corporaties failliet gaan en kreeg WSW als ‘onderlinge financiële waarborgmaatschappij’ twee aanspraken op zijn risicovermogen te verwerken. Om ook naar de toekomst een voldoende robuust borgstelsel te kunnen garanderen en mogelijk te blijven maken dat corporaties tegen zo laag mogelijke kosten financierbaar zijn, startten we een strategisch programma.

Op 7, 9 en 10 oktober organiseerden we drie regiobijeenkomsten over het strategisch programma. We spraken over de uitwerking van de 'Afspraken op hoofdlijnen strategisch programma WSW'. De opkomst was groot: zo'n 240 corporatie-collega's waren aanwezig. Hun goede vragen en positief kritische reacties gaven ons de gelegenheid om aandachtspunten te verduidelijken en keuzes toe te lichten. Het was goed om op deze manier met elkaar in gesprek te gaan. We nemen de reacties mee in het vervolgtraject.

De presentatie die we gaven, vindt u hier.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden