Nieuwsbericht
Media

WSW in gesprek met corporaties over vragen bij volmacht 2018

maandag 12 februari 2018

WSW gaat in gesprek met een aantal corporaties over vragen bij de volmacht 2018. Reden daarvan is de gemeenschappelijke constatering dat deze volmacht op een aantal technische onderdelen onbedoelde juridische bijeffecten zou kunnen hebben.

Wij trokken deze conclusie samen met de corporaties die wij vorig jaar via een uitgebreide consultatie betrokken bij de totstandkoming van de volmacht 2018 en op basis van diverse signalen en reacties van financiers. Om eventuele onbedoelde juridische bijeffecten te voorkomen overwegen wij nu de volmacht 2018 op deze onderdelen iets preciezer te formuleren, afhankelijk van de uitkomst van de eerder genoemde gesprekken.

Even wachten

Wij vragen deelnemende corporaties dan ook nog even te wachten met de gang naar hun notaris voor de afgifte van de volmacht 2018. Zodra de uitkomsten van onze gesprekken bekend zijn, krijgen de betrokken 120 corporaties van ons bericht. En uiteraard communiceren wij dit ook op onze website.

Doel blijft om de volmacht 2018 voor 1 mei 2018 te ondertekenen.

Vragen

Als er bij deelnemers (of anderen) na lezing nog vragen over of opmerkingen zijn bij de volmacht 2018 dan horen wij dat graag. Deelnemers kunnen altijd terecht bij hun accountmanagers. Daarnaast bestaat er voor iedereen de mogelijkheid vragen of opmerkingen per mail te sturen via: volmachtwswnl.