Nieuwsbericht
Media

WSW behoudt kredietwaardigheid maar met verschillende vooruitzichten

woensdag 25 juli 2018

Kredietwaardigheidsbeoordelaars Moody’s Investors Service en S&P Global Ratings bevestigen in hun jongste rapporten de hoogste kredietwaardigheid voor WSW: Aaa respectievelijk AAA. Maar daar waar Moody’s zijn vooruitzicht met stabiel hetzelfde houdt als de vorige keer, verlaagt S&P zijn vooruitzicht van stabiel naar negatief.

Toelichting S&P 
S&P geeft hiervoor als toelichting dat zij verwachten dat de sterkte van de zekerheidsstructuur wordt getest als het risicovermogen van WSW in de komende 24 maanden verder daalt. Indien dit gepaard gaat met een verminderde steun van deelnemers en achtervangers aan WSW dan kan S&P het kredietwaardigheidsoordeel van WSW met één of meerdere stapjes verlagen.

S&P geeft tegelijkertijd aan dat het zijn vooruitzicht naar boven zal bijstellen (naar stabiel) indien WSW in staat is om zijn vermogen om verliezen op te vangen tijdig kan herstellen. Dit kan volgens S&P door eigen vermogen aan te trekken of door extra ondersteuning van deelnemers of achtervangers.

WSW was al in gesprek met zijn belangenhouders om te bezien in hoeverre en op welke manier wij ons risicovermogen zouden kunnen versterken. Het rapport van S&P sterkt ons in de overleggen die wij hierover voeren.

Keurmerk

Voor de internationale financiële wereld is de waardering van de ratingbureaus een betrouwbaar en onafhankelijk keurmerk. De kredietwaardigheidsbeoordeling (‘rating’) schept aan zowel Nederlandse als buitenlandse beleggers duidelijkheid over de kredietwaardigheid van WSW. Maar deze ondersteunt tegelijkertijd WSW om duurzame financiering tegen de laagst mogelijk financieringskosten mogelijk te maken voor de corporatiesector.

Klik hier voor de rapporten van Moody’s Investors Service en S&P Global Ratings.