Nieuwsbericht
Media

Volmacht 2018 onderdeel onderzoek hervorming zekerheidsstructuur

dinsdag 21 augustus 2018

De aangepaste volmacht 2018 wordt onderdeel van een onderzoek naar de hervorming van de zekerheidsstructuur. De ondertekening van de volmacht door 120 deelnemers krijgt vooralsnog uitstel.

Eind vorig jaar vroegen wij 120 deelnemers een aangepaste volmacht te tekenen. In maart voerden wij een gesprek met een aantal deelnemers en Aedes over de inhoud van deze volmacht 2018. Uitkomst van dit gesprek was dat deelnemers van WSW uitstel krijgen voor ondertekening van de volmacht 2018.

Door de recente casussen Humanitas Huisvesting en WSG kijken we naar de zekerheidsstructuur. In overleg met de sector en andere belanghebbenden onderzoeken we hoe we deze het beste kunnen hervormen om de positie van WSW en daarmee de deelnemers te versterken. De inrichting van de zekerheidsstructuur heeft ook betrekking op de volmacht. Daarom nemen we dit onderwerp mee in dit onderzoekstraject. De 120 deelnemers die we eind 2017 om een aangepaste volmacht vroegen, hoeven de volmacht 2018 op dit moment dan ook niet te ondertekenen.