(On)gelimiteerde achtervangovereenkomst

Let op: het proces achtervang wijzigt op 1 augustus 2021. Meer informatie vindt u hier

Wilt u als gemeente een (on)gelimiteerde achtervangovereenkomst afsluiten? Wij zetten de stappen voor u op een rij.

  • U stuurt een collegebesluit naar ons, waarin staat aangegeven welke achtervangovereenkomst uw gemeente met ons wil afsluiten. U kunt desgewenst gebruik maken van een ‘Model collegebesluit ongelimiteerde achtervangovereenkomst’ of ‘Model collegebesluit gelimiteerde achtervangovereenkomst’. U kunt hiervoor ook een eigen format gebruiken.
  • Wij stellen een (on)gelimiteerde achtervangovereenkomst op en sturen deze in tweevoud naar uw gemeente, met het verzoek tot medeondertekening.
  • Uw gemeente stuurt de getekende overeenkomst terug naar ons.

Daarna kunt u als achtervanggemeente vermeld worden op nieuw te borgen leningen, zonder dat uw gemeente elke lening opnieuw ondertekent. De tekenvolgorde voor leningen is: de corporatie tekent als eerste, WSW als tweede en de financier als derde en laatste partij.

Telkens wanneer uw gemeente op basis van een (on)gelimiteerde achtervangovereenkomst in een nieuwe leningovereenkomst wordt vermeld, infomeren wij u hierover. Wij doen dit per brief en richten ons tot de contactpersoon van de gemeente die bekend is bij onze backoffice.

Als uw gemeente niet langer in nieuwe leningen vermeld wil worden op basis van de (on)gelimiteerde achtervangovereenkomst, dan kunt u per brief aan onze backoffice vragen om de overeenkomst op te zeggen. De opzegtermijn is zes maanden. U wordt dan niet langer als achtervanggemeente vermeld in nieuw leningovereenkomsten. De overeenkomst blijft na opzegging wel geldig voor de eerder onder de overeenkomst afgesloten leningen.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden